Programul pilot de acordare a unui suport alimentar

Programul pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi aplicat cu succes de către angajații Centrului Social Cantina Municipală

Conform Ordonanței de Urgență privind aprobarea programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari şi elevi, suplimentul alimentar poate costa cel mult 7 lei/zi/copil. În cazul pachetului de hrană rece, acesta poate conține produse de panificație, produse din carne și/sau brânzeturi/derivate din lapte, legume, la care se adaugă un fruct. În cazul meselor calde, meniul poate cuprinde ciorbe, supe, legume cu piept de pui la grătar, mazăre cu piept de pui, pilaf cu legume și ficăței de pui, piure de morcovi cu grătar, piure de cartofi cu grătar, sufleu de broccoli cu brânză, sufleu cu legume și brânză telemea, dovlecei umpluți cu brânză, ciuperci umplute cu brânză, salate de fructe etc.

În acest sens la finele anului trecut Primăria municipiului Arad a achiziţionat o cantină mobilă tip container care permite, servirea unei mese calde celor aproape 400 de elevi ai şcolii arădene gimnaziale ”Ilarion Felea”. Până acum, copiii nu au putut beneficia de acest program întrucât în unitatea școlară nu exista un spaţiu adecvat pentru servirea mesei.

În acest moment 365 de elevi ai şcolii beneficiază de acest program. Speranţa noastră este ca prin intermediul lui să reducem abandonul şcolar, absenteismul, probleme cu care ne confruntăm de mulţi ani”, a explicat Sofia Mladin, directorul Şcolii Gimnnaziale „Ilarion Felea” din Arad.

Mâncarea este pregătită şi servită de angajaţi ai Centrului Social Cantina Municipală.

În fiecare zi, la ora 10:45 aducem mâncarea proaspăt gătită la şcoală. La servirea mesei participă o echipă formată din 5 oameni, astfel că cei mici nu au mult de aşteptat, a declarat directorul Cantinei municipale, Mariana Szucs.

În opinia primarului Gheorghe Falcă : Ne bucurăm de acest proiect care sper că va scădea valorile abandonului şcolar. Este un sprijin pentru părinţi, care ştiu că cei mici beneficiază zilnic de o masă caldă gratuită, servită în condiţii deosebite. Cred cu tărie că acest proiect guvernamental ar trebui să fie extins în mult mai multe şcoli din Arad şi chiar din ţară”

5
6
4
3
1
3